Wees lief voor je lichaam, zodat je geest zich erin thuis kan voelen….. (Churchill)

Holistische massage

Kaneelpakking in combinatie met infrarood deken

APS pijntherapie

Massage Veel lichamelijke klachten ontstaan omdat men de eisen die de maatschappij ons oplegt niet aan kan. Psychische problemen kunnen lichamelijke klachten veroorzaken.

We leven in een prestatiegerichte maatschappij waarin alles sneller en beter moet. Dit vergt mentale en fysieke inspanning, vaak met stress-klachten als gevolg. Stress openbaart zich regelmatig in psychosomatische klachten zoals nek, schouder, rug of buikpijn. Massage kan helpen bij het oplossen van deze klachten en het hervinden van balans en vertrouwen.

Een Holistische massage is een volledige lichaamsmassage.

De behandeling is niet alleen gericht op het ontspannen van de spieren, maar ook een geestelijke ontspanning. Er is aandacht voor alle aspecten van het mens-zijn. Holistische massage is een samenstelling van een aantal elementen uit verschillende Oosterse en Westerse massage-technieken. Handgrepen gericht op spieren, worden afgewisseld met aanrakingen gericht op de energiebalans, de bloedcirculatie, het lymfevaten-stelsel en het meridianen-stelsel. Tijdens deze massage kunnen emoties, herinneringen of gedachten naar boven komen. In dit proces wordt u begeleid.

Kaneelpakking in combinatie met infrarood deken

De speciale kaneel-algen crème zorgt, in combinatie met de wikkelmethode in folie (wrap) voor een betere doorbloeding van de huid en verwijdering van toxische stoffen. Resultaat onder meer: figuurcorrecties, cellulitisbestrijding, versteviging, lymfedrainage, spataderenbestrijding.

In combinatie met de infrarood deken wordt de werking versterkt en de behandeling verkort. Niet alleen de kwaliteit van de huid wordt verbeterd, maar u voelt zich na de behandelingen ook heerlijk ontspannen.

De infrarood deken heeft veel positieve effecten op het lichaam; mensen met  fibromyalgie, ziekte van Bechterew en reumatoïde artritis ervaren pijnverlichting. Regelmatig gebruik bevordert de spierwerking en bloeddoorstroming.

Een kuur bestaat uit twee tot drie behandelingen per week gedurende 1 à 2 maanden achtereen. De bereikte resultaten kunnen behouden worden door eens per maand of per 6 weken een nabehandeling te ondergaan.

APS Pijntherapie

In de combinatie van aanpak van zowel psychische als lichamelijke of sociale problemen zijn er verschillende mogelijkheden. Een van de mogelijkheden is APS.

APS staat voor Actie Potentiaal Stimulatie

APS is een therapie die werkt met een apparaat dat zwakstroom voortbrengt. Het is een revolutionaire behandeling die het lichaam aanspoort tot herstel door een lichte prikkeling aan te bieden. Deze prikkeling is een nabootsing van het eigen actie-potentiaal. De actie-potentiaal is een commando-signaal dat nodig is om het lichaam in conditie te houden. alle belangrijke processen in het lichaam worden gestuurd door dit signaal. APS is geen pijn-onderdrukker. Het is een combinatie van pijnbestrijding, herstel en energie-bevordering. APS kan ingezet worden bij de meest uiteenlopende klachten, zowel psychosomatische als somatische klachten. Een behandeling is niet pijnlijk, men ervaart hoogstens een aangename tinteling.

© 2011-2015 Ommecare